SUMX – Diensten en producten

De Power BI consultants van SUMX leggen relevante verbanden tussen informatie uit diverse systemen en bronnen binnen en buiten je organisatie. Met gebruik van Microsoft’s Power BI bekijken we integraal je organisatie en leggen we inzichten en trends bloot welke eerder nog onbekend waren. We helpen je in control te komen van je onderneming door het (beter) organiseren van bedrijfsdata en bedrijfsprocessen en we helpen je de juiste beslissingen te nemen door een integraal inzicht in je business en in de kansen die er liggen. 

 

 

Wat kan SUMX voor jouw organisatie betekenen​?

Heb jij het gevoel dat je niet alles uit je data haalt? Dat je niet de juiste beslissingen kunt nemen omdat je niet goed het volledige plaatje in beeld hebt? 

Dan ben je bij SUMX aan het juiste adres. Wij brengen de data binnen jouw organisatie samen, zodat je er relevante inzichten uit kunt halen. We visualiseren deze data in Microsoft’s Power BI dashboards. Op deze manier ben je altijd en overal in control!

We kunnen op maat gemaakte dashboards maken en op periodieke basis voor je onderhouden. Ook kunnen we je medewerkers trainen deze dashboards zelf te onderhouden.

Hoe zou een dergelijk traject eruit kunnen zien?
  • De eerste stap is het leren kennen van je organisatie. Wat zijn de doelstellingen? Wat zijn de relevante KPI’s? Hoe zijn processen ingericht, welke systemen worden er gebruikt, en welke mensen hebben ermee te maken?
    We dienen te weten wat we willen meten, wat we kunnen meten en welke stappen er genomen moeten worden om inzicht te verkrijgen.

  • Op basis van de uitkomsten van bovenstaande stap adviseren we in te nemen stappen om werkprocessen (beter) in te richten om de data betrouwbaar en valide te krijgen en houden. Dit kan leiden tot andere werkmethodieken, maar ook tot gebruik van andere software.

  • Om vanuit de data het verhaal van jouw organisatie te kunnen vertellen zullen we deze data eerst moeten voorbereiden en consistent moeten maken. In IT-termen wordt dit data-modelling genoemd. We koppelen diverse interne en externe systemen en zorgen ervoor dat de data op dezelfde wijze wordt gestructureerd en gestroomlijnd zodat we betekenisvolle analyses kunnen maken 

power bi data sources

  • Indien gewenst, afhankelijk van de grootte en complexiteit van je organisatie, zal mogelijk een datawarehouse (DWH) benodigd zijn. Een datawarehouse zorgt ervoor dat jouw organisatie eigenaar en beheerder is van de diverse data en dat deze data op de juiste wijze wordt opgeslagen zodat deze zo efficiënt mogelijk geraadpleegd kan worden. Daarnaast kun je met een datawarehouse zorgen dat je voldoet aan de eisen van de General Data Protection Regulation (GDPR) welke in mei 2018 de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) heeft vervangen.

  • Wanneer we de juiste data, op de juiste wijze, op de juiste plek hebben samengebracht, gaan we met behulp van Microsoft Power BI interactieve dashboards ontwikkelen afgestemd op jouw wensen en behoeften. Deze dashboards zorgen ervoor dat grote hoeveelheden (complexe) data in eenvoudig te begrijpen visualisaties worden getoond. Deze dashboards kun je delen binnen je organisatie en zijn op pc, laptop, tablet op smartphone te bekijken. 

  • Wanneer we de data op de juiste wijze gemodelleerd hebben en de dashboards hebben ingericht kunnen we dit op periodieke basis onderhouden. Een andere optie is dat SUMX je medewerkers traint om de dashboards zelf te onderhouden. 

power bi bottom

Used with permission from Microsoft