Ons Verhaal

Wij zijn Rob van Zutphen en Marco Steenstra en wij hebben in 2018 SUMX opgericht om organisaties optimaal te ondersteunen in hun decisionmaking. Marco is sinds 2012 directeur en eigenaar van ROI Financials, Rob heeft de afgelopen jaren gewerkt voor ROI Financials als financieel relatiemanager. Inzicht in je financiën is een onmisbaar recept voor succes voor elke organisatie. Dat is waar we beide in geloven. In de wereld van vandaag waarin technologische vooruitgang vernieuwende mogelijkheden brengt zien we een kans om organisaties betere inzichten te geven dan ooit tevoren. Een inzicht dat verder gaat dan enkel financieel inzicht. De naam SUMX staat dan ook voor: het geheel aan data, processen en variabelen in kaart brengen en hierop nieuwe inzichten ontdekken. Dit inzicht verkrijgen we door ons te verdiepen in de diverse data, daar verbanden tussen te leggen en analyses op te maken. Via heldere dashboards vertellen we het verhaal van jouw organisatie en haar omgeving.

Met dit doel en met open mind voor toekomstige vernieuwingen om jou als klant nog beter te ondersteunen hebben we SUMX opgericht!

de mensen achter SUMX

We vinden persoonlijk contact erg belangrijk, en vinden dat een bedrijf een collectie van gelijkdenkende mensen is. Daarom vertellen we graag wat meer over onszelf.

Marco Steenstra
Marco is opgegroeid in Lemmer, Friesland. Hij heeft de middelbare hotelschool gedaan aan de Hanze College in Zwolle van 1990 tot 1994, HBO Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam van 2001 tot 2006 en een Post HBO opleiding Managerial Controlling aan Nyenrode Business Universiteit van 2007 tot 2009. Marco heeft na de hotelschool diverse werkervaring opgedaan in de F&B, waaronder 3 jaar in Curacao. Sinds 2002 is hij in de financiën aan de slag gegaan. Begonnen als administrateur bij Kloostersalons Marienhoef, daarna als Financial controller bij Arsenaal Restaurants (Paul Fagel) en daarna als accountmanager bij IFIAC. Voordat Marco in 2011 als Algemeen Directeur begon bij ROI heeft hij nog 2 jaar bij Avenance gewerkt als manager foodservices. In 2012 is Marco eigenaar geworden van ROI Financials.


Rob van Zutphen
Rob is opgegroeid in Valkenswaard, Noord-Brabant en is op 18-jarige leeftijd verhuisd naar Den Haag. Hier heeft hij de Hoge Hotelschool in Den Haag gedaan van 2003 tot 2008,  en later heeft hij de Post HBO opleiding Assistent Controller gedaan bij AvansPlus in Utrecht van 2013 tot 2014.
Rob heeft tijdens de Hotelschool diverse werkervaring opgedaan in de F&B, en is na de Hotelschool, in 2008, bij ROI Financials gaan werken. Medio 2010 heeft hij ROI Financials verlaten om 2 jaar de wereld rond te reizen en was sinds januari 2013 weer werkzaam bij ROI Financials. In januari 2018 was het moment daar om te gaan ondernemen!